32-годишният Марин Добрев ще отговаря за убийството в градския парк на

...
32-годишният Марин Добрев ще отговаря за убийството в градския парк на
Коментари Харесай

Психично болният от Добрич е нападал с нож петима души преди убийството, излежавал е и присъда в Ливърпул

32-годишният Марин Добрев ще дава отговор за убийството в градския парк на Добрич. Той е нападнал с нож петима мъже, само че съгласно медицинските експертизи е неуравновесен, по тази причина не е заставал на подсъдимата пейка. Добрев е излежал 5-месечна присъда в Ливърпул, за владеене на оръжие и кражба.

Марин Добрев е подлаган неведнъж на наложително лекуване в психиатрични заведения от 2016 година насам. Живее самичък, откакто губи майка си, след това брат си, а по-късно и татко си. През предходната година против него има подадени сигнали за набези.

" Във връзка с постъпили сигнали от жители за нахлуване с нож и палеж през 2023 година, са били формирани 3 досъдебни производства. Въпреки наличните данни за възможна съпричастност на Добрев, потърпевшият не е разпознал причинителя на нападението ", изясни Радослав Бухчев, областен прокурор на Добрич.

Не го разпознават и жертвите му от тази година. Любен Георгиев е атакуван минути откакто Марин Добрев наръгва смъртоносно 56-годишния Живко Борисов на 7 март вечерта.

" Реално видях мрачен контур, който се движеше против мен и тъй като там мястото е по-стеснено, се дръпнах по-вдясно, с цел да може да се разминем. Без никакви индикации за нищо ", описа Любен Георгиев.

" Като видях кръвта, в най-бърз порядък се пробвах да се изнеса някъде измежду хора, с цел да не колабирам на това място ", добави той.

Полицаите стартират търсене още на 25 февруари, когато е прободен различен мъж.

" Веднага на идващия ден е почнало да се търси да се задържи, като общо 14 пъти сме посетили адреса, магазина, който посещава сме предизвестили също, че го търсим, както и дома на баба му. Той не е открит. Никъде ", безапелационен е ст. комисар Цветан Пировски, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Добрич.

Прибира се в дома си на 7 март, след убийството, където е арестуван към 22.00 часа и сега е с непрекъсната мярка. Прокуратурата е назначила съдебно-медицинска експертиза, която да откри може ли да носи отговорност за дейностите си. Ако бъде разгласен за неуравновесен, още веднъж ще бъде изпратен на наложително лекуване. В противоположен случай, застава на подсъдимата пейка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР